Állatfarm 2.0

Állatfarm 2.0

Nem is annyira képzelt riport egy közmeghallgatásról

2016. január 11. - Jones Gazda

rof.jpeg
Megígértem, hát itt vagyok. Először is mindenkinek üdvözlet az új helyen.
Első néhány posztom témája a VOKE-vel kapcsolatos közmeghallgatás, vagy hogy nevezzem ezt a kabarét. Az egyik hazudozik, a másik csak simán tenyerestalpas, a harmadik azt se tudja, milyen rendezvényen van, a negyediknek nyugtató kellene. Állítom, hogy Rejtő se tudna díszesebb kompániát leírni. Mindig mondtam, hogy az élet übereli a fikciót.
Szóval van amit jegyzeteltem, van amit megjegyeztem. Törekszem az elhangzottak minél pontosabb visszaadására, ha mégsem sikerülne 100%-ra, akkor szóljatok, s javítom.
Mikor rájöttem, hogy mekkora terjedelmű lesz a beszámoló, úgy döntöttem, hogy a mondanivaló mennyisége indokolja, hogy ne egy posztban, hanem egy sorozatban emlékezzek meg az eseményről. Néhány napos különbséggel fogom közzé tenni, ahogy az időm engedi.
A sorrend nem mindig követi az időrendet, inkább személyenként rendeztem.


Péter mindjárt az elején be is dobta az atomot "a VOKE tevékenysége 85%-ban ingatlanüzemeltetésből áll". Aztán ez lett a későbbiek folyamán 90-95-98-99% is. A képviselők azt se tudták, hogy hol licitáljanak a százalékra. Erős a gyanúm, hogy ha még egy fél órával tovább tart, akkor lett volna az 130% is.
Péter kizárólag sarkosan tud gondolkodni. Vagy minden marad a régiben, vagy felrobbantunk minden hidat. Erre utalhatott, hogy "vagy hagyjunk mindent úgy ahogy volt, és tegyük bele a pénzt folyamatosan".
Na most vagy az van, hogy Péterünk ekkora félnótás, és nem is tud másképpen gondolkodni, vagy bennünket néz akkora debilnek, hogy ezt bekajáljuk. Bármelyik is az igazság, az azt jelenti, hogy nem való oda, ahol ül. Vagy nem ért ahhoz, amit csinál, ezért nem oda való, vagy tudja, hogy faszságot csinál, de megpróbálja eladni a trombitaezüstöt aranynak. Ugye megegyezhetünk, hogy egyik sem jó.
Aztán előkerülnek a számszerű adatok a VOKE költségvetésével kapcsolatban. Ami annyit takar, hogy az önkori 9 millát ad a művház működésére, a nagy VOKE másik 22-t tesz hozzá.
Erre Péterünk csak azzal tud felelni, hogy "csúsztatás". Hogy mi benne a csúsztatás, azt elfelejti mondani, de azért a biztonság kedvéért elmondja még párszor. Ja, hogy alátámasztani nincs mivel, az nem gond.
Aztán a következő tétel a könyvtár ügye volt tőle. Bíróságra akar menni a lelkem a könyvtár miatt. Az a baj, hogy szerinte az önkormányzatot megilletné ingyen a könyvtár tartalma, merthogy az önkormányzat folyamatosan támogatja a VOKE-t. Nem tudom milyen szerződés van a VOKE és az önkormányzat között. Azonban az biztos, hogy az önkormányzat kötelessége a könyvtári szolgáltatás nyújtása. Most vagy nyújtja, és akkor eleget tett a kötelességének, vagy megrendeli és akkor annak van egy díja. Mivel annyira szereti Péterünk a hasonlatokat, csak éppen nem érti a saját hasonlatait sem, ezért megpróbálok egy másik példával szolgálni, amiből hátha még ő is megérti, mi a baj a gondolatmenetével.
Van egy ember, aki busszal jár munkába (mert neki vannak kötelességei). Azt a megoldást választja, hogy buszozik, a helyett, hogy venne egy saját autót. Nyugdíjba menetel előtt elkezdi összeadni, hogy mennyit fizetett buszjegyre, és akkor bevillan neki, hogy a sok buszjegy áráért neki JÁR egy busz. Igaz, hogy régi, de amennyit már kifizetett az elmúlt 40 évben buszjegyre, akkor ez simán kijön. Ha a BKV ezt nem úgy gondolja, akkor emberünk hajlandó bíróságra menni. Biztos találnál jogászt is, aki segít ebben. :-) Legalább ne égesd magad ekkora kreténséggel!
Aztán szóvá tette Péter azt is, hogy a VOKE mint bérlő, nem akar velük együttműködni?
Hát, ha szerinted az az együttműködés, hogy azt nevez ki vezetőnek, akire te rámutatsz, akkor szerintem valami baj van nálad. Tudod, hogy mit beszélsz? Milyen szinten kell együttműködni? Az lesz a könyvtáros, akire te rámutatsz, vagy ugrik a szerződés? Mit kell egy ilyen gondolatmenethez meginni, hogy értelmet nyerjen? Esküszöm, kipróbálom!
A végső érv, az az volt, hogy miért ne csinálnánk jobban, költséghatékonyabban. Azért, mert Záhonyban vagyunk. Itt a költséghatékonyság -főleg nektek- azt jelenti, hogy fele annyi munkával kétszer annyiba kerülő dolgokról magyarázzátok, hogy az miért jobb. Biztos vagyok benne, hogy minimum kétszer annyiba fog kerülni a településnek, hogy a hőtávot belekeverted a VOKE-vel való szórakozásba. És ha igazam lesz, akkor ugye elhiszed, hogy mindenféle felületen az orrotok alá fogom dörgölni.
Volt még egy megszólalása Péternek, amikor arra utalt, hogy a VOKE "zsarolnak bennünket". Kedves Péter, próbálj meg visszaemlékezni, hogy ki zsarolt kit! Nem rémlik pár telefonhívás?
Mindezek ellenére azt kell mondjam, hogy te voltál az ötök közül a második legkulturáltabb válaszoló.

A poszt megírása után jött a hír: A Művház fenntartása a Hőtávval évi kb 20 millióba fog kerülni. Csak emlékeztetőnek: VOKE-val 7-9M volt. Van olyan ügy, ami megéri az árát. Ez például ilyen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://major.blog.hu/api/trackback/id/tr578262902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

breaking.n.e.w.s 2016.01.24. 22:19:54

Belső infók szerint javában folyik - az átadás-átvétel előtt - a Voke kifosztása. Mégpedig azok részéről, akik az eddigi átláthatatlanság, kontroll nélküliség haszonélvezői voltak.
"Érthető", hisz' nagy a baj... Meg lesz muníció az újabb hangulatkeltéshez, hogy "ugye mi megmondtuk, milyen sokba fog ez kerülni a városnak".
És Tábor zömét alkotó Gita néni féle entellektüelek még el is hiszik...
:)

Jones Gazda 2016.01.26. 19:10:48

Ezek szerint te tudsz valamit. Légy szíves megosztani velünk is az infódat, ne legyél már olyan magadnak való!
Vagy jobbat tudok! Tehetsz feljelentést is! Most újat mondtam mi?
Ha nem hallok feljelentésről záros határidőn belül, és konkrétumot sem prezentálsz, azt kell feltételeznem, ismét csak egy hazudozó hangulatkeltő akadt fenn a trollcsapdán. De most már több nevet ne regisztráljál, mert külön kockásfüzetben kell vezetnem, hogy megyik nics mikor mit hazudott.

Mindenesetre tudni fogjuk, ha ez tényleg csak egy "törött hír" lesz :-D
(Van valami oka, hogy a tábort miért írtad nagy betűvel? )

Jones Gazda 2016.01.31. 15:23:38

@breaking.n.e.w.s:
Eltelt 5 nap. Tettél már feljelentést? Valószínű, azért bujdosol :-)
Komoly tétben mertem volna fogadni, hogy csak hazudozni, vagdalkózni jöttél ide a 17. login neveddel. Francba, hogy nem volt partnerem a fogadáshoz!

platán004 2016.02.07. 21:33:30

Vicces amikor egy hivatásos vádiratgyártó másoktól kéri számon a feljelentést. xD

Jones Gazda 2016.02.11. 11:36:36

@platán004:
Látom még mindig nem unod a nicknevek gyártását.
1, Megint mellélőttél. Mikor te vagy a lőtéren, szívesen állnék a céltábla mögött. A névtelen feljelentgető az K.P. És én nem ő vagyok, úgyhogy ismét kapufa. Szar focista vagy!
2, Ha mégis inkább rám gondoltál, akkor még hülye is vagy. Neked van állítólag "infód" kifosztásról, tehát neked kellene feljelentést tenned. Tőlem ezt hiába várod, mert én nem tudok ilyenről. Ha mégis én tennék ez ügyben feljelentést, akkor megállna a fenti kommented.
3, Valószínűleg neked sincs, mert akkor konkrétumot is bemutattál volna.
4, A 16 diplomás töketlen ötöstől csak ennyire futja? Gondolom hazudozni azért kell, mert az igazság nem elég, hogy alátámasszátok a prekoncepciókat. Most hogy meglepődtem!
És ez már csak így is marad. ikszdé. Meg elóel.
Ismét elmondom, hátha egyszer megérted: Ittasan ne kommenteljél, mert mindig kiröhögteted magad. Vagy ez ahhoz kell, hogy legyen bátorságod megszólalni? Ezt megértem. De tudom, hogy értő olvasásból is mindig csak kegyelemkettessel mentél át, úgyhogy számítok rá, hogy továbbra is hozod a formádat.

platán004 2016.02.11. 18:50:30

1981.július 21!

Sz@r lehet ez az akut frusztráltság, hogy 3,5 évtized alatt egy nyomi főiskolára sem, csak 3 jobb sorsra érdemes feleségre tellett. De legalább prezentálva lett a "konzervatív elegancia".
Ja és a technikusnak is el kell majd számolnia a ex-éra vokés mutyizásaival.
:)))

Jones Gazda 2016.02.13. 09:11:48

És igen, látod, hogy meg tudtad csinálni! Csak nem szabad feladni! Sikerült kétszer kommentelni egy nick-kel! Hittem benned, és nem hiába. Ne is figyelj a hangokra, amik azt suttogják, hogy nem tudod megjegyezni a jelszavadat. Látod, sikerült! (vagy csak felírtad? )
És ez a legtöbb, ami kihozható a kis buksidból, becsüld meg! Ha kell, küldök róla oklevelet, hogy 17 legyen.

A mondandód másik felére nem is tudom, hogy mit mondjak. A nick-eddel utalsz valakire, a szöveggel valaki másra, és közben társalogsz egy harmadikkal.
Mikor fogod megérteni, hogy vannak bizonyos helyzetek, amikor érdekes lehet, hogy KI mondja. De általában sokkal lényegesebb, hogy MIT mond!
Tényleg nem ez lenne a módja, hogy jó véleménnyel legyenek rólad és tettestársaidról. Meg kellene tanulni korrektnek lenni, így politizálni, és akkor elfogyna a munícióm. Viszont a bandátok nem igazán akarja feladni ezt az "azértisnekünkleszigazunk" hozzáállást, így nekem is tovább tart a "porom" (gy.k.: Nagyidai cigányok)
Mivel látom, hogy nehéz eset vagy, legközelebb akkor állok veled szóba, ha sikerül a hazug érveidet valamivel alátámasztani, mert azok felett ismét elsiklottál a megszokott hanyag eleganciával (hangsúly a hanyagon van). Ahogy szoktál. Addig is sok sikert az árnyékboxhoz!

ekzaktaudium 2016.02.17. 21:51:28

Na kijárt a nagyvezérnél kedden? Csak nem a rendőrség?
A hírek szerint mi tisztességes képviselőnknél és cégénél házkutatást tartottak. Az üzleti tevékenysége is hasonlóan működik mint a politikai?

Jones Gazda 2016.02.18. 18:40:11

Volt már ócskavasként bótolt vasúti vagon, volt már "véletlenül" a rakomány közé keveredett zárjegy nélküli cigi, most valami más.
Vicces, hogy egy átlag magyarnak nem akar a vasút soha vagonokat eladni majdnem ingyen. Az átlagembernek soha nem borítanak le az udvarába véletlenül egy vagonrakomány ukrán cigit.
Mondjuk az is igaz, hogy nem is jön a rendőrség házkutatni egy fél napon keresztül. Előbb utóbb úgyis kiderül, hogy a szar nem jószagú! Egy még lehet véletlen, három már kizárt! És ez az ember játszik feljelentgetősdit.
Miért lenne más a politikai tevékenysége? Ugyanaz a személy, ugyanazzal a személyiséggel. Gondolod, hogy nyolc óra biznisz után leveszi az ügyeskedős énjét, mint a kabátot, és "maszületett bárány" módjára elkezd politizálni? Ugyanúgy ügyeskedik ott is. És ez az alpolgármester. A kilencvenes évek eleje óta ezt csinálja. Akkor közepes méretben, azóta egyre nagyobb volumenben.
Az ilyen embert hívjuk opportunistának. Amire alkalma nyílik, azt megteszi. A következő lépcső, mikor tesz róla, hogy legyen alkalom. Innen már nehéz megállni, hogy a törvényes korlátok közt maradjon. Aztán vagy lesz bizonyíték, vagy nem.
süti beállítások módosítása